socha sv. Jana Křtitele

Sv. Jan Křtitel je podán v obvyklé barokní ikonografii. Světec stojí v kontrapostu s předsunutou pravou nohou. Je oděn ve velbloudí kůži, jež má nad pravým stehnem svázánu uzlem a opásánu kolem beder, odkud spadá volně dolů a jejíž cíp má přehozen přes pravé rameno. Ve volně spuštěné levici světec drží kovový latinský kříž (druhotně doplněn při restaurování), u nohou mu sedí beránek. Pravá paže je ohnutá v lokti a vysoko zdvižena. Hlava je lehce přivrácena k pravému rameni. Výrazně modelovaná tvář je lemována delšími kučeravými vlasy a vousy, pohled směřuje vpravo. Osobitě pojatý typ světce s výrazným nosem a hluboko zasazenýma očima odpovídá ranému období Zahnerovy tvorby, kdy byly jeho figury svým výrazem blízké typům Jana Jiřího Schaubergera. - Figura je osazena na pískovcovém kvádrovém soklu. Profilovaná širší patka přechází přes žlábkovnici v užší střední hranol nesoucí vyloženou profilovanou římsu. Pohledové strany středního hranolu soklu jsou dekorovány rytými obdélnými segmentově završenými rámy. Původní nápis na soklu je zcela nečitelný.