socha sv. Vincence Ferrerského

Sv. Vincenc Ferrerský je podán v obvyklé barokní ikonografii. Světec stojí v kontrapostu s předsunutou levou nohou. Je znázorněn jako mladý muž, oděný v řádovém rouchu dominikánů se škapulířem a růžencem.. Levicí přidržuje u svého levého boku rozevřenou knihu, pravice je ohnuta v lokti a vysoko zdvižena v kazatelském gestu. Oběma nohama šlape po knihách rozložených na podnoži. Ze světcových zad vyrůstá dvojice andělských křídel. Hlava je pootočena k pravému rameni, tvář je zachycena z levého poloprofilu. Levá ruka byla druhotně doplněna při restaurování (dříve byla v zápěstí uražena), druhotně doplněno bylo také pravé andělské křídlo. - Figura je osazena na pískovcovém kvádrovém soklu. Profilovaná širší patka přechází přes žlábkovnici v užší střední hranol nesoucí vyloženou profilovanou římsu. Pohledové strany středního hranolu soklu jsou dekorovány rytými obdélnými segmentově završenými rámy. Původní nápis na soklu je zcela nečitelný.