socha sv. Jana Nepomuckého

Postava sv. Jan Nepomuckého je osazena na vrcholu oblačného sloupu doplněného okřídlenými hlavičkami andílků. Sv. Jan oděný v kanovnickém rouchu s biretem na hlavě pokleká na levé koleno a oběma rukama přidržuje před svým tělem krucifix. Hlava je pootočena k pravému rameni a skloněna, světcův pohled je upřen na kříž v jeho náručí. Kompozice vyjadřuje apoteózu sv. Jana. - Sochařská figura je osazena na vysokém profilovaném soklu, složeného z širší podesty a užší sloupovité části přibližně kruhového nepravidelně zvlněného půdorysu, dole s profilovanou patkou a nahoře s vyloženou profilovanou římsou. Sokl je vertikálně členěn mělkými výžlabky do čtyř polí s rytými rámy kasulového tvaru, nesoucími čtyři ryté latinské majuskulní nápisy, obsahující chronogram (1719). Sokl je ohrazen mohutnou kamennou balustrádou.