měšťanský dům

Jde o řadový dvoupatrový dům na lichoběžníkovém půdorysu (šířka 9–11 metrů, délka 15–16 metrů), jehož zadní součást byla nahrazena komerčním multiplexem. Objekt dvoutraktové dispozice je postaven z cihel. Čelní fasáda je hladká, vyjma přízemí a obou patkových nároží, kde se uplatňuje pásová rustika. Soklové přízemí je čtyřosé, přizpůsobené zvedajícímu se uličnímu terénu. První až třetí osu prolamují obdélné okenní otvory s masivním plochým ostěním s lištou (podobný vzhled má sousední dům nalevo), čtvrtou osu pak stejně rámovaný široký obdélný vstupní otvor. Další poschodí jsou čtyřosá, prolomená obdélnými okenními otvory. Soudobé podkroví řeší prosvětlení jen tříose. První patro je od přízemí odděleno hladkou římsou. Okna jsou olemována lištovými šambránami, nahoře i dole krátkými římsami. Parapetní výplně zdobí obdélné rámce, suprafenestry dvojice vpadlých obdélníků se schematizovanými triglyfy. Okna ve druhém patře jsou o trochu nižší. Jejich šambrány jsou sice totožné, ovšem krátké římsy se uplatňují jen pod nimi. Zakončeny jsou mělkými parapetními nožkami. Mansardová střecha s novodobými okenními vikýři je od druhého patra oddělena profilovanou korunní římsou. Krytinu tvoří pálené tašky typu bobrovka.