nový zámek

Uprostřed rozlehlého parku na mírné vyvýšenině jednopatrová volně stojící stavba s nárožními věžicemi při sedmiokém severovýchodním průčelí s trojosým rizalitem, vrcholícím trojúhelníkovým štítem. Věžice válcové o slepé polopatro převyšující hlavní římsu a zakončené kuželovitými mírně vypouklými střechami. Při protilehlém průčelí jsou věžice ve tvaru nárožních čtyřbokých rizalitů s nízkými jehlancovými střechami. Průčelí mezi nimi v přízemí devítiosé (2 levé osy přesunuty až do líce nárožní věžice místo okna zde dveře, v patře 7 os: místo 3 středních os široký otvor ve špaletě, prosklený a s balustrovým parapetem). Boční průčelí pětiosá, uprostřed v přízemí dveře stejně jako ve střední ose čelního rizalitu (s předloženým schodištěm) a ve 4. ose v zadním průčelí. Fasáda po celém obvodu včetně věžic stejně řešená: vysoký sokl na níže položené straně, oběžná kordónová římsa, nahoře kladí s konzolovou římsou (hlavní římsou), nesené na rizalitu toskánskými pilastry, střídajícími se s okny, v přízemí i v patře průběžná podokenní římsa, okna v líci zčásti ve špaletě, rámována profilovanou šambránou, na hranolových věžicích s vystouplým obdélným parapetem a na celém průčelí na strany přidány nové dvouosé vikýře s trojúhelným hladkým štítem do podkroví. Střechy sedlové, kryté eternitem, jen na válcových věžích břidlice. V tympanonu štítu nad průčelním rizalitem a nad vchodem z pravého boku plastický znak: ve zlatém štítě svisle modrá kotva a kolem její horní části do půlkruhu sedm červených šesticípých hvězd.