kostel sv. Mikuláše

Volně stojící jednolodní stavba obdélného půdorysu s pravoúhle zakončeným kněžištěm, k němuž je na severu přistavěna přízemní sakristie. K jižní straně lodi přiléhá obdélná kaple s trojbokým závěrem. Před západním průčelím vysoká čtyřboká hranolová věž. Hřeben sedlové střechy lodi prolomen sanktusníkovou věžičkou. Nad boční kaplí a sakristií střecha valbová. Kaple podepřena opěráky s pultovou stříškou a osvětlena lomenými okny s kružbami s motivy čtyřlistů, jeptišek a plaménků. Kněžiště osvětleno v bočních stěnách dvojicí oken o půlkruhovém záklenku a kruhovým oknem v ose východní stěny. Fasády kostela nečleněné, boční kaple a sakristie opatřeny kamennou podnoží a kaple podokenní římsou s podbrádkou. Hlavní vchod s půlkruhovým záklenkem v podvěží. V prvních třech patrech věže obdélníková střílnová okénka, ve zvonicovém patře sdružená okna s půlkruhovým záklenkem. Jednotlivá patra oddělena kordony a zakončena korunní římsou. Gotická architektura kostela z konce 13. století s pozdně gotickou boční kaplí z 15. století a s věží, dokončenou roku 1691, barokně upravována v roce 1772.