konvent

Konvent sestává ze čtyř na sebe kolmých křídel, která spolu s kostelem vymezují rajský dvůr. Východní křídlo přerušuje v S části loď kostela; J fasáda Z křídla je oproti J stěně J křídla ustoupená; ze S křídla se dochovala jen Z část. Všechna křídla mají dvoutraktovou dispozici, přičemž u J a V křídla probíhá v přízemí i patře ambit (užší trakt) u dvorní fasády; u zbývajících křídel situovaná chodba u vnější obvodové zdi (přízemí S křídla mělo jen dvorní trakt). Ve všech křídlech 2 nadzemní podlaží; pod větší částí J a V křídla sklep (pouze pod vnějšími trakty); ve střední části Z a V křídla průjezd. Hlavní schodiště umístěno v J části V křídla (umožňuje vstup do sklepa, patra i půdy); sklep J křídla dostupný schodištěm umístěným ve střední části tohoto křídla. Zhruba v polovině délky Z křídla ještě jedno schodiště do patra; z velké části zřícené schodiště do 1. patra najdeme v JZ nároží. Jednotlivé místnosti odlišně rozsáhlé; v JZ nároží přízemí bývalý refektář; prostory v přízemí Z křídla měly zřejmě hospodářský charakter. Nad všemi křídly sedlové střechy s hřebenem ve stejné výšce; nad S křídlem dochovaná střecha jen v krátké Z části; střecha chybí také nad S dílem V křídla; krytina z eternitových šablon. Fasádu člení korunní římsa (dochovaná torza štukové profilace); omítky zachované jen částečně - bez členění, pouze na JV a JZ nároží bosáž; pod lícními nátěry patrný malovaný kordonový pás. Západní štít J křídla zděný; východní okraj střechy S křídla uzavřený prkenným štítem. Východní průčelí je v přízemí i patře osmiosé; v páté ose od J průjezd s cca půlkruhovým záklenkem (lištová šambrána, novodobá železná vrata), nad ním osazen pískovcový znak; po levé straně ještě vchod se segmentovým záklenkem. Všechna okna obdélná se žulovým olištovaným ostěním (u třech oken není; v oknech přízemí zbytky rámů a mříže). Část fasády po S straně kostela dochovaná v torzu; v přízemí obdélné okno se žulovým ostěním. Jižní fasáda má dvanáct os; do polosuterénu ústí kruhová okna, okna přízemí a 1. patra obdélná vesměs s žulovým olištovaným ostěním (v některých dřevěné rámy). Ve 2. poli od V v úrovni patra torzo balkónu se železnými konzolami. Z přízemí byla přístupná terasa (3. a 4. pole od východu; krytá pultovou střechou, podlaha nesena půlkruhovými arkádami na hranolových pilířích s bosáží). V posunutém průčelí Z křídla 2 okna v přízemí i patře. Západní fasáda má nepravidelně rozmístěné otvory; ve střední části obdélný průjezd (přímá nadpražní římsa, novodobá plechová vrata); po obou stranách průjezdu ještě vchod; okna obdélná. Severní fasáda v přízemí bez oken, v patře v Z části 4 obdélná okna (dochována pouze Z část zdi). Dvorní průčelí mají fasády bez členění, ve fragmentech dochované profilace korunních říms; na J stěně patrný malovaný pás. Východní průčelí má v části J od kostela 6 půlkruhových otevřených arkád oddělených pilíři; při nároží kostela v přízemí obdélné okno (fragment žulového ostění); v patře 6 obdélných oken se segmentovým záklenkem (u dvou žulové olištované ostění). V části S od kostela v přízemí segmentová arkáda, v patře obdélné okno s olištovaným žulovým ostěním. Jižní průčelí má ve střední části zazděný pravoúhlý olištovaný žulový portál s nadsvětlíkem; okna přízemí i patra obdélná s kamenným olištovaným ostěním (v některých zbytky rámů); v patře uprostřed velký obdélný otvor. Západní průčelí má v přízemí průjezd se segmentovým záklenkem; při J konci vstup; okna přízemí obdélná (některé s kamenným ostěním); při průjezdu jedno velké okno; v patře obdélná okna (některá s žulovým olištovaným ostěním). Severní průčelí dochováno pouze na Z straně v rozsahu dvou okenních os; v přízemí dvě stlačené arkády oddělené pilíři; v 1. patře dvě okna se žulovým olištovaným ostěním.