zámek

Jedná se o pozoruhodnou stavbu s centrální částí s krátkými pravoúhlými křídly (1x1 osa) vystavěnou na skalce a zakončenou kupolí. K centrále jsou symetricky připojeny nižší patrové budovy (snad o něco mladší než centrála), ze kterých pokračují patrové kryté chodby (dodatečně vystavěné) podklenuté hladkými křížovými klenbami na pilířích. Chodby ústí do krajních, původně volně stojících a s největší pravděpodobností symetrických objektů. Stavby připojené k centrále mají mansardové střechy. Pravidelná barokní kompozice, skládající se z hlavní zámecké dvoupatrové budovy s převýšeným středním osmibokým sálem a čtyř krátkých dvoupatrových křídel, k nimž přiléhají podélná jednopatrová napříč položená křídla; v jejich osách umístěné dvě symetrické spojovací jednopatrové chodby spojují zámek s příčně položenými jednopatrovými pavilony. Střechy jsou mansardové, nad spojovacími chodbami sedlové, křídla střední části kryjí střechy valbové, sál stlačená polygonální kupole; krytina plech, původně šindel. Hlavní budova je členěna vpadlými lisénovými rámy a profilovanou hlavní římsou. Jednopatrová křídla mají 3x2 okenní osy, střední dvoupatrové části po 1x1x1 ose, sál má po jednom okně v každé volné stěně; okna mají kamenná ostění s ušima a parapetní římsou; druhé patro sálu doplňují půlkruhové balkony, v nástavbě nad nimi jsou vložena kruhová okna. Hlavní vstup je ze západu spojovací chodbou. Její přízemí, otevřené dvěma arkádami se stlačenými záklenky spočívajícími na pilířích, je zděné a členěné plochými štukovými rámy lemujícími arkády. Hladké patro je dřevěné, na průčelí hladce omítané a oddělené plochou kordonovou římsou. Je opatřeno čtyřmi okny, mezi nimiž je v ose vložena nika; nad profilovanou hlavní římsou je nízké půdní polopatro s dvojicemi obdélných okének. Jednopatrové pavilony (západní o 3x3 osách; východní o 2x3 osách) jsou členěny stejně jako vlastní zámek, mají i stejně řešená okna. Západní pavilon má k severu obrácený mělký nárožní rizalit o 1x1 okně.