činžovní dům

Řadový dvoupatrový dům s půdním polopatrem o dvou okenních osách s vyloženou římsou. V přízemí je na boku stavební parcely průchod do miniaturního dvora, na konci průchodu schodišťový útvar s jednoramenným zatočeným schodištěm, odkud je přístup i do krátkého dvorního křídla. Uliční průčelí hlavní budovy má uprostřed osazen vysoký reliéf tříčtvteční postavy Hanačky v národním kroji držící fotografický přístroj, po jejich bocích dekor z listnatých stromů. Průčelí je završeno vlysem a římsou pokrytou zlatou, zelenou, modrou a bílou mozaikou. Nad římsou jsou na okrajích budovy umístěny dvě dekorační vázy s mozaikovými výplněmi. Dvoupatrový řadový dům se secesním průčelím o dvou okenních osách. Dekorativní výplň, horní plochy průčelí mozaikou a plastickou, vztahující se tématicky ke stavebníku - fotografovi. Dispozice domu plochostropá, v přízemí a v patrech s pozůstatky dispozičního rozvrhu historického řešení. Sklepy se zachovaly neporušeny z historického objektu i s klenbami. Při pravé straně vpředu hloubkový, vzadu příčný sklep, oba polokruhově valeně klenuty z poměrně nízkých cihel. Formáty cihel obou sklepů se liší a naznačují nesoučasnost kleneb.