socha sv. Floriána

Na předstupující základně je umístěn čtyřboký sokl se spodní širší částí přecházející zvonovnicí v užší hranol členěný tesanými pravoúhlými rámy, z nichž v rámu na přední straně se nachází maiuskulní nápis doplněný ve spodní části rytými ornamenty: HONORI / ETVENERATIONI / DIVIFLORIANIMAR / TYRISETPATRONIHV / IVSLOCIVOTIVEPO / SITASIT //. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou nesoucí nízký postament světce. Světec obvyklého ikonografického typu je oděn v šat římského vojína, v pravici třímá vědro, ze kterého hasí vytékajícím proudem vody hořící architekturu stojící při jeho pravé noze, levice přidržuje korouhev, hlava je mírně skloněna na stranu, pohled upřen vzhůru. Praporec a plášť světce jsou bohatě drapovány. Socha na soklu je umístěna v kovové ohrádce.