měšťanský dům

Třípatrový, dvoutraktový řadový objekt s malým prostorem dvorka. Gotický sklep je situován podél ulice, zabírající celou šířku parcely, klenut valenou cihelnou klenbou s třemi nikami, otočenými do ulice. Přízemí je dvoutraktové s původní cihelnou gotickou komorou v zadní části levého traktu, klenutou stejně jako většina prostor pozdně renesanční valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi, symetricky umístěnými po obou stranách zdí. Ve středu pravého traktu je umístěno dvouramenné klasicistní schodiště, tvořené pískovcovými schody. Ostatní patra jsou plochostropá. V II.NP v místnostech otočených do ulice se dochovaly barokní dřevěné malované trámové stropy, pod nimi na stěnách malované vlysy. Krov je novodobý. Uliční průčelí je tříosé, neorenesanční. Přízemí je horizontálně bosované s dvěma novodobými výkladci. Patra jsou od sebe oddělena kordónovými římsami. Okna jsou zdobena profilovanou štukovou římsou, v II.NP volutovými klenáky. Okna v III.NP jsou spojena probíhající zalamovanou římsou, zdobena profilovanými šambránami a završena nadokenními římsami tvořenými segmentovým obloukem, posazeným na dvou bočních klenácích. V suprafenestách jsou umístěny festony, v IV.NP. vegetabilní motivy. Pod parapety oken III.NP. jsou slepé kuželkové balustrády. II.NP. je členěno kvádrovou bosáží, na níž nasedá kordónová římsa. Poslední dvě patra jsou na rozích rámována pásy bosáže.