venkovská usedlost

Materiálem kámen, omítnuto, střecha tašková. Statek s průčelím o dvou okenních osách a s bočním přístavkem o jedné ose a s předzahrádkou, která je spojena s branou. Vyrůstá z protáhlého, obdélného půdorysu, ve vnější fasádě nepravidelnosti. V zadní části hospodářskýtrakt, vpředu obytné místnosti; zastřešen je sedlovou střechou, která je pultově protaažena nad boční přístavek. Štít touto úpravou v profilaci z jedné strany deformován, protější strana měkce zvlněna a štít ve vrcholu uzavřen segmentem. Jeho plocha od vlastního průčelí oddělena profilovanou římsou, další římsou rozdělena do dvou částí - v dolní jsou čtvercová půdní okénka, v horní drobná nika. Zdivo předzahrádky vybíhá z průčelí v pravém úhlu, zalamuje se a přechází do jednoduché brány s rovným překladem. V interiéru zachována černá kuchyně, obytné místnosti plochostropé.