měšťanský dům - zadní dům do Mariánské ulice

Jednopatrový dvoukřídlý dvorní objekt se skládá z bočního pavlačového křídla a navazujícího zadního domu s průčelím do Mariánské ulice. Na dvorku je v patře dvorního křídla pavlač na traverzách, krytá dlouhým podbedněným přesahem střechy. Přízemí dvorního traktu má plackové klenby (zde jsou nově přepříčkovány místnosti kavárny). Do těchto prostor vedou ze dvora dva kamenné pravoúhlé portály bez profilace a v interiérech jsou (stejně jako v chodbě předního domu) pohledově odhaleny části kamenného lomového zdiva objektu. Zadní průčelí do Mariánské ul. (tvoří je zadní dům) je čtyřosé s šestitabulkovými okny, osazenými v nečleněných šambránách. V 1. a 2. ose zleva je v přízemí osazen pískovcový portál, zaklenutý stlačeným segmentem, s odrazníky, kanelurou římsek a rytým klenákem s číslem 129. Barevnost zadní fasády je žlutá, šambrány bílé. Dvorní průčelí zadního domu je přízemí prolomeno průjezdem, zaklenutým plackami do pasů. Nad ním v patře tři výškové okenní osy. V koutě mezi křídly je zdivo svedeno segmentovými pasy do masívního pískovcového sloupu.