kostel sv. Jana Nepomuckého

Jednolodní neorientovaný kostel obdélného půdorysu tvoří svou hmotou západní stranu klášterního areálu. Střecha kostela je sedlová, krytá asfaltovým šindelem. Závěr kněžiště je pravoúhlý, nároží jsou zaoblena, na něj navazuje nižší hmota sakristie s valbovou střechou. Kostel má dvě hranolové věže, jednu nad průčelím a druhou menší nezvykle při závěru kostela. Věže mají stejně tvarované jehlancové dvoustupňové střechy, nad průčelím střechu zvršuje dvojitý kříž, nad závěrem makovice s křížem. Průčelí je symetrické se třemi okenními osami, členěné vysokým pilastrovým řádem a mohutnou profilovanou korunní římsou, která obíhá celý kostel. Vstupní portál je osově umístěn, je pravoúhlý, lemován šambránou s klenákem, po stranách jsou na koso postavené pilastry s motivem pletence a pásky, před nimi na každé straně dva kanelované sloupy s kompozitními hlavicemi, na kterých spočívá rovné kladí s vyloženou římsou, na římse krátké úseky rozeklátého frontonu. Po stranách portálu v přízemí na každé straně je jedno menší okno zaklenuté stlačeným obloukem s profilovanou šambránou s klenákem přecházejícím až k zalomené obloukově vzepjaté nadokenní římse. Nad nimi a nad portálem jsou převýšená okna zakončená stejně jako okna v přízemí. Nad korunní římsou je nad střední části trojúhelníkový fronton, nad ním štít s volutovými křídly, v jehož středu vybíhá věž kostela. Věž má nároží zvýrazněna pilastry s kompozitními hlavicemi, které nesou vysazenou profilovanou římsu. Na každé ze tří stran je pravoúhlé okno a nad ním ciferník hodin. Boční západní fasáda má 5 okenních os, z toho 4 v lodi, 1 v presbytáři, 1 krajní okenní osa v lodi je slepá. Okna jsou stejného tvaru jako velká okna na průčelí, mají jen jednodušší výzdobu – užší šambrány s klenákem, bez nadokenní římsy. Fasáda je členěna lizénami. Obdobná je fasáda východní obrácená do dvora kláštera. Interiér kostela se vyznačuje velmi bohatou, slohově jednotnou malířskou a sochařskou výzdobou. Prostor je členěn mohutnými přízedními pilíři zdobenými pilastry s kompozitními hlavicemi a zakončenými vysazenou profilovanou římsou. Pilíře nesou dvojice pasů, do nichž je v lodi sklenuta placková klenba ve třech velkých a jednom menším poli (přechod k užšímu presbytáři), odděleném jen jedním pasem. Presbytář je zaklenut jedním polem plackové klenby, stejná klenba je i nad kruchtou s varhanami. kruchta s plným zábradlím je podklenuta jedním obloukem valené klenby. Po obou stranách presbytáře jsou oratoře s bohatě vyřezávaným prostorově zprohýbaným zábradlím s rokajovými motivy. Za vstupem do kostela na epištolní straně je prostor kaple sv. Kříže. Kaple má přibližně čtvercový půdorys, je zaklenuta plackou do pasů podepřených pilíři v rozích. Kaple má malou kruchtu nesenou valenou klenbou, s balustrovým zábradlím. Za oltářem přes klenutou chodbu je vstup do sakristie s neckovou klenbou s lunetami. Nástěnné malby pokrývají všechny klenby v kostele a sestupují i na stěny. Ústředním námětem je oslava patrona kostela – sv. Jana Nepomuckého. Nad kruchtou je motiv andělů hrajících na hudební nástroje, na podklenutí kruchty jsou andělé v oblacích. V prvním poli od vstupu do lodi kostela je zobrazena „Zpověď královny Žofie“, v dalším poli je „Janův výslech u krále Václava IV“, ve 3. poli „Smrt sv. Jana“, v kněžišti „Oslava Janova na nebesích“. V kapli sv. Kříže je na klenbě zobrazeno „Zmrtvýchvstání Krista“. Malby stylově spadající do období rokoka provedl v letech 1751 – 55 malíř František Antonín Šebesta – Sebastini. Klenbu v sakristii pokrývá nástropní malba “Oslava jména Ježíšova“.