kříž se sochami sv. Jana a Pavla

Obdélná základna s předstupující středovou částí, na níž se nachází nápis: „Svatý Jene a Pavle, / oslavení mučedníci Páně a / naši milí patronové, chrantež nás / od krůpobití, moru, hladu a vojny / a buďtež vůdcové nám do věčné / radosti“. Na soklu se nachází na středové části reliéf Bolestné Panny Marie stojící na skalnaté podnoži v kontrapostu s pravou nohou volnou a sepjatýma rukama, hlava skloněna k pravému rameni. Na pohledově levé části soklu reliéfně zobrazené nástroje umučení: houba, kopí a třtina (?), na pohledově pravé části koš s hřeby, kleštěmi, důtkami a žebřík. Na zadní předstupující části soklu v rytém obdélném zrcadle vyvrcholeném plným obloukem nápis: „Ke cti a chvále / Sv.: mučedlníku / JANA a PAVLA / vzdělal / Jan Nakládal, / půlláník pod Číslem / 93. v Olšanech / 1867“. Sokl je ukončen římsou se zubořezem. Sochy a kříž stojí na vlastním soklu, jehož střed je opatřen reliéfem Beránka. Na střed navazuje kónický jehlan s reliéfem kalicha s hroznem a obilnými klasy. Jehlan je ukončen vejcovcem. Na něm skalnatá podnož s kubickou patkou latinského kříže. Ukřižovaný má hlavu skloněnu dopředu, nohy přibity dvěma hřeby. Nad hlavou titulus „IN / RI“. Po stranách sochy sv. Jana a sv. Pavla v podživotní velikosti. Obě postavy stojí v kontrapostu s volnou pravou nohou.