městský dům

Řadový patrový objekt obdélného půdorysu, okapové orientace, se sedlovou střechou krytou plechem. V ose střechy na nízké atice zděný vikýř s valbovým zastřešením, za hřebenem omítané komíny. Průčelí symetrické pětiosé, mělký střední rizalit v šíři 3 os. V ose vjezd, zaklenutý půlkruhovým obloukem, vsazeným v pravoúhlém rámu s velkým klenákem. Vrata dvoukřídlá s proskleným nadsvětlíkem novodobá. Po obou stranách ve 2 osách čtyřkřídlá nová okna v kamenných ostěních, v patře v pěti osách nižší dvoukřídlá okna. Vikýř se zděným čelem a hrázděnými boky, završen kamenným soklem s koulí na profilované římse, ve středu segmentově zdvižené. V nice vikýře kamenná barokní socha sv. Jana Nepomuckého na podstavci. Sochy sv. Kosmy a Damiána, které stály na atice po stranách vikýře, byly odstraněny ve 20. stol. Dvorní průčelí má z části odstraněné omítky. Západní dvoupodlažní jednotraktové dvorní křídlo, zastřešené sedlovou střechou krytou eternitem. Průčelí hladká, zazděná okna v západním průčelí, ve východním průčelí rozmístění oken a dveří novodobě částečně upraveno, některá okna zazděna. Přízemí kamenné zaklenuté do pasů, druhotně uplatněny kamenné prvky z ostění, patro cihelné. V severní části schodiště, pod ním v přízemí pec, v patře druhotně použity prvky záklopového stropu. Kromě západního průčelí jsou odstraněny omítky i většina výplní. Po odstraněném přízemním jednotraktovém východním křídle zachován renesanční valeně zaklenutý sklep s fragmentem schodiště ze dvora. Ze severní strany uzavírá dvůr opěrná zeď se schodištěm v ose s parapetními zídkami po stranách. Navazuje terasovitě uspořádaná zahrada ve svahu ohrazená kamennou zdí. - bez památkové ochrany