měšťanský dům

Nárožní dvoupatrový městský dům s půdním polopatrem je situován na hluboké parcele mezi Zelným trhem a ulicí Starobrněnskou. Objekt sestává ze dvou křídel, průčelí obrácené do Zelného trhu je dvoudílné – levý díl je trojosý, pravý díl dvouosý; průčelí do ulice Starobrněnské je sedmiosé. Fasády jsou hladké, členěné pouze kordonovou římsou oddělující přízemí a patra. Pravoúhlé okenní otvory jsou opatřeny hladkými šambránami a přímými nadokenními a parapetními římsami. Průčelí završuje profilovaná korunní římsa, střechy jsou sedlové, do ulice Starobrněnské opatřeny vikýři. V pravé části průčelí do Zelného trhu je v přízemí prolomen půlkruhově zaklenutý vstup, v němž byl původně osazen barokní pískovcový portál s letopočtem 1692 a rokokovými dvoukřídlými vraty (nedochováno). V prvním patře ustupujícího nároží čtyřboký arkýř, na levé straně zapuštěný do zdi, na pravé straně podepřený zdvojenou konzolou se zaoblenými čely. Vnitřní prostory respektují původní rozdělení na dva domy – levé křídlo je hloubkový trojtrakt a pravé jednotraktové. Interiéry v přízemí zaklenuté, patra plochostropá, modernizovaná. Dům má dochovány hodnotné historické sklepy.