sýpka

O půdorysném rozměru cca 6,9 x 8.1 m vystupuje štítem dopředu o cca 3.2 m před linii tvořenou vchodním štítem mladší obytné budovy a mladší ohradní zdí s bránou. Strmé štíty obou průčelí jsou konkávně a konvexně prolamované, s dolními křídly bez volut. Oba štíty jsou od přízemi odděleny jednoduchou cihelnou římsou. Štítové nadezdívky jsou kryté cihlami. Ve východním návesním štítu je ve vrcholu úzká nika zakončená konchou, níže jsou 3 kruhové větrací otvory o průměru cca 20 cm. V patře 2 obdélné cca 30/15 cm. V přízemí novodobě proražena 2 okna cca 100/140 cm. K zadní štítové stěně je přistavěn užší a nižší hospodářský objekt, odskočený o 2.4 m od severní podélné stěny špýcharu. Ve vrcholu štítu vystupuje z líce zdiva plastický kříž, předsazený z líce cca o 1/2 cihly, omítnutý stejně se štítem. Níže jedno větrací kruhové okénko, druhé zakryto střechou přistavěného objektu. V patře jedno obdélné větrací okénko, druhé souměrné opět zakryto střechou přistavěného objektu. V patře jedno obdélné větrací okénko, druhé soumčrné opět zakryto. V severní podélné stěně 1.9 m vysoká segmentem ukončená nika se zazděným vstupem. V patře severní stěny 2 obdélné větrací otvory cca 15/30 cm. Krytina z bobrovek na husté laťování.