dvůr města Písku (bývalý pivovar)

Nedaleko (cca 0,5 km) od stejnojmenné vesnice je situovaný hospodářský dvůr Boudy, ze kterého se dodnes dochoval pouze hlavní obytný a hospodářský objekt, vymezující jižní stranu dvora a torzo hospodářského křídla (sýpka a stáje), navazujícího na hlavní budovu na západní straně. Hospodářská budova na východ od vlastního dvora zaujímá místo někdejšího ovčína. Hospodářský dvůr Boudy s obytným a hospodářským objektem (tzv. bývalým pivovarem) tvořil původně uzavřený komplex, ze kterého se dochovala jižní část s obytnou a hospodářkou budovou. Severním směrem na tento objekt navazuje stáj dochovaná v torzálním stavu, s novodobou přístavbou dílny. Na opačném konci areálu je situována v nedávné době zmodernizovaná budova stájí s dochovanými klenutými sklepy. Ve středu dvora je umístěna novodobá otevřená konstrukce využívaná pro zpracování dřeva.