měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům s tříosým uličním průčelím. Pozdně klasicistní obdélná okna mají okenní výplně v líci fasády. Okna 1. patra dosedají na průběžnou parapetní římsu a jsou lemována šambránami s uchy, nad nimiž jsou připojeny úzké profilované lišty a přímé nadokenní římsy. Okna 2. patra jsou rámována obdobně, jejich šambrány mají zalomenou střední partii. Parapetní výplně v obou patrech jsou dekorovány terčíky s rostlinným motivem. Průčelí je završeno vyloženou, profilovanou korunní římsou. Pasivní plochy fasády jsou světlé lomené bílé, aktivní architektonické články šedé. Střecha do ulice pultová s trojicí dřevěných vikýřů. Parter novodobě upraven s historizujícími dřevěnými výkladci, v ose je půlkruhově zaklenutý hlavní vstup. Boční prostory přízemí jsou dnes samostatně přístupné, využívané jako obchůdky. Dvorní fasáda hladká, ve dvoře dům zvýšen o jedno patro. Vnitřní dispozice přízemí zahrnuje ústřední vstupní chodbu zaklenutou lehce stlačenou valenou klenbou s křížovými zalamujícími se lunetami. Chodba končí 80 cm širokým pasem, za nímž se nachází jedno pole křížové klenby. Vpravo i vlevo od chodby v přízemí nestejně hluboké boční prostory shodně valeně klenuté. Ze vstupní chodby vlevo vstup na schodiště, patra plochostropá. Dům má dochovány hodnotné historické sklepy.