usedlost

Venkovská usedlost čp. 6 je situována v severní části ulicové obce Přešťovice, podél hlavní komunikace na její západní straně. Usedlost je pohledově exponovaná. Jedná se o venkovskou usedlost se samostatně stojícími budovami kolem téměř čtvercového dvora. Usedlost je tvořena obytným stvavením s navazujícími chlévy na jižní straně dvora a dále špýcharem na severní straně dvora, který je v havarijním stavu. Štít obytného stavení a špýcharu je spojen bránou, která tvoří hranici dvora na východní straně. V SZ rohu dvora se nachází samostatně stojící stodola. Ostatní plochy dvora jsou bez výraznějšího vymezení. Na severní straně je polorozbořená ohradní zídka, na západní straně pak ploty z pletiva.