zámek

Rozlehlá jednopatrová tříkřídlá budova oklopující obdélný dvůr. Střechy jsou valbové, kryté pálenou taškou. Podkroví je využité, což se projevuje řadou vikýřů s valbovou stříškou na straně do dvora u východního a západního křídla a na severní straně u severního křídla. Na opačných stranách střech jsou jen drobná střešní okna. Hlavní průčelí v západním křídle je členěno jedním středním a dvěma bočními mělkými rizality, v přízemí je pásová rustika, patro odděleno kordónovou římsou, korunní římsa je profilovaná. V patře 2 + 3 + 3 + 3 + 2 okenní osy, v přízemí asymetricky vpravo jedno z oken nahrazeno mohutným kamenným portálem. Portál je půlkruhově zaklenut, s bosáží a postranními pilastry přecházejícími do konzol nesoucích bohatě profilované kladí a vysazenou římsu, ve středu půlkruhově vzepjatou, s vázami po stranách. Pod římsou je dvojitá kartuš s erby zdobená volutami a rokaji, zakončená v klenotu biskupskou mitrou a holí. Pod kartuší je rytý nápis s chronogramem: „DOMINICI PRAES VLISCVRA“. Pravoúhlá okna mají šambrány s klenáky ve vrcholu, parapetní římsu a u oken v patře pod ní geometricky členěné parapety. Na jihozápadním nároží je objekt skosený, s jednou okenní osou. Severní křídlo má ve středu výrazný rizalit vystupující na severní i jižní fasádě a zvýrazněný mansardovým tvarem střechy, na straně severní ještě velkým oválným vikýřovým oknem. Severní fasáda severního křídla je členěna obdobně jako hlavní průčelí na západním křídle. Mimo střední rizalit jsou po stranách ještě mělké boční rizality. Dvorní fasády i východní fasáda východního křídla mají o něco jednodušší členění, pásová rustika je jen na rizalitu, parapetní výplně chybí, šambrány, kordonové a korunní římsy zůstávají. Západní a východní křídlo je do dvora v přízemí otevřené zasklenými arkádami, severní křídlo má po stranách rizalitu dodatečně přistavěné přízemní místnosti, nad nimi kryté prosklené terasy. Východní křídlo je směrem do dvora odsunutým krčkem v patře propojeno s kostelem, později, pravděpodobně po pol. 20. stol., byl vstup do kostela přes oratoř zazděn.