městský dům

Dvoupatrový řadový dům s průchodem do Kostelní ulice v levé části přízemí. Fasáda o čtyřech okenních osách je v levé části mírně zalomená. V přízemí je pokryta pásovou rustikou a prolomena čtyřmi polokruhově zaklenutými otvory – vlevo průjezd a vpravo tři otvory s plochým ostěním a novodobými výkladci. Nad přízemím probíhá vespod profilovaná kordonová římsa, na kterou nasedají pilastry svazující patra. Na okrajích fasády jsou pilastry jednoduché, v centru fasády rámují střední osu pilastry zdvojené. Pilastry mají kubické sokly a římsové hlavice a nesou volutové konzoly, které podpírají profilovanou korunní římsu ve vrcholu fasády. Okenní otvory jsou pravoúhlé, obdélné na hranolových parapetech, v 1. p. nesou konzoly jednoduché vyžlabené konzoly, ve 2. p. volutové konzoly. Okna mají poutec ve dvou třetinách výšky, a v horní výklopné třetině jsou rozdělena svisle na tři části, z nichž střední je ještě rozdělena horizontálně na polovinu. Šambrány jsou stejné v obou patrech – ploché, rozdělené ve třetině výšky na obou okrajích závěsem s kapkou. Ve středu horizontálního překladu je lichoběžníkový klenák. Nadokenní výplň sestává z plochého pásu, který se zalamuje po třech stranách obdélníka a ve spodní části je zakončen kapkami. Okna 2. p. nemají suprafenestry, okna 1. p. mají v krajních osách přímé suprafenestry a ve středních trojúhelné. Barevnost fasády bílá s růžovými detaily. Boční fasáda do ulice Kostelní o čtyřech nepravidelně rozmístěných osách. Za průchodem je na krčku jedno okno s pískovcovým lištovým ostěním a profilovanou suprafenestrou. Na bočním průčelí jsou v přízemí zprava: vchod a dvě velká segmentově zaklenutá okna s lištovými ostěními. V patře jsou ve svou levých osách okna v lištových ostěních a malé segmentově zaklenuté okénko vpravo. Následuje profilovaná kordonová římsa a nad ní tři obdélná okna 2. p. v lištových ostěních. Dům je přes ulici rozepřen polokruhově zaklenutým prampouchem, krytým nahoře prejzy. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí.