městský dům

Rozlehlý zděný řadový třípatrový dům s šestiosým průčelím s novorenesančně řešenou fasádou, doplněnou secesními prvky. V ose přízemí umístěn renesanční portál datovaný do r. 1584, přenesený sem ze staršího zbořeného domu. Otvor portálu je zaklenut polokruhem a obklopen obdélným bosovaným ostěním, jehož spodní část je provedena jako dvojice pilířů s římsovými hlavicemi a horní část je tvořena vějířem klenáků s mohutnou kartuší ve vrcholu. Kartuš s reliéfem lva má zavíjené rámování. V nadpraží portálu je umístěn nápis: SI DEVS PRO NOBIS – QUIS CONTRA NOS AMA DIO E NON FALIRE – FA PUR BENE E LASA DIRE. Po stranách vstupu po jednom širokém stlačeným obloukem zaklenutém okně, plocha přízemí pokryta bosáží. V patrech vystupují krajní mělké jednoosé rizality, okna patra mají segmentové záklenky, ve 2. a 3. patře vystupují na rizalitech drobné polygonální arkýře o 3 osách. Nad středem 1. patra ve sgrafitu znázorněn pivní sud v květinovém rámci, na něm letopočty 1842, 1858 – 1908. Okna ve 2. patře mezi arkýři sdružená s dělícím polosloupem, ve vlysu pod rovnou nadokenní římsou znázorněna vinná réva. Nad třetím patrem probíhá pás ploché secesní ornamentiky. Trojúhelný štít podpírají volutová křídla.