pavilon Daliborka

Pozůstatkem rozsáhlé zahrady za panským domem je bývalý zahradní pavilon tzv. Daliborka. Volně stojící zděná omítaná stavba věžovitého charakteru na mírně obdélném, téměř čtvercovém půdoryse o 2 x 2 osách, střecha valbová, krytá bobrovkami. Fasáda hladká, pouze s hlavní římsou. Jihovýchodní nároží bylo od východu a jihu otevřeno půlkruhovou arkádou, dnes patrná pouze na východní straně, v zazdívce vložen obdélný vstup. Okna nová 8 tabulková. Na jižní straně přiléhá přízemní přístavek s pultovou střechou (pálená krytina) a 2 malými okny. Na pavilon na východní a jižní straně přímo navazovala ohradní zeď bývalé zahrady. Dochována ve fragmentu pouze při severovýchodním nároží býv. pavilonu, zeď byla novodobě přezděna. Další úseky ohrazení bývalé panské zahrady jsou dochovány za areálem Zelenohorské pošty.