usedlost

AREÁL VENKOVSKÉ USEDLOSTI NEBYL MAJITELI OBJEKTU ZPŘÍSTUPNĚN. POPIS AREÁLU USEDLOSTI JE DLE DOSTUPNÝCH MATERIÁLŮ. Venkovská uzavřená usedlost čp. 8 se nachází ve středu obce a severní vstupní průčelí je orientováno do přilehlé návsi. Venkovská usedlost tvoří část jižní strany návsi. Venkovská usedlost uzavřeného charakteru je tvořena na západní straně obytným stavením ve tvaru písmene "L", kdy severní volutový štít je orientován do návsi a na něj navazuje kolmá podelná část obytného stavení. Za obytným stavením se nacházejí chlévy. Na východní straně se nachází špýchar a na něj navazuje hospodářský objekt. Mezi štítem špýcharu a mezi podélnou fasádou obytného stavení se nachází brána a branka ve vysoké ohradní zdi. Na jihu je usedlost uzavřena průjezdnou mohutnou stodolou. Areál usedlosti je rozdělen novou zdí na dvě části o dvou vlastnících - st.parc.č. 44/1 (obytné stavení, chlévy, špýchar, hospodářský objekt a brána) a st.parc.č. 44/2 (stodola).