domek kočího

Domek kočího je přízemní objekt obdélného půdorysu postavený z lomového zdiva, s polovalbovou střechou krytou eternitovými šablonami. Fasáda hladká, mohutná podokapní římsa. Západní štít zděný, oddělený plochou římsou, těsně pod střechou v ose štítu polokruhové okénko. V přízemí dvě obdélná okna. Východní průčelí má štít bedněný ze svislých prken s obdélným okénkem děleným na kříž a vchodem do podstřešních prostor. Tyto prostory jsou přístupné po vnějším krytém dřevěném schodišti. V přízemí jedno trojdílné okno. V severní stěně jedno obdélné okno dělené na kříž umístěné v líci fasády a malé obdélné okénko. Fasáda vstupního průčelí je členěna v ose přístavbou dřevěné verandy, na kterou vede několik kamenných stupňů. Veranda je v horní polovině prosklená, otevřená směrem na východ, krytá valbovou stříškou také s eternitovými šablonami. Dnes celý objekt upraven k bytovým účelům.