parková úprava se zídkami

Původní parkově upravený prostor pietního místa byl v r. 2021 revitalizován. Kolem pomníku byly odstraněny keřové porosty. Tím došlo k odkrytí původního valu, před kterým byly v roce 1942 vykonávány popravy a který se po remodelaci stal významnou součástí památníku. Kolem památníku jsou zachované nízké kamenné parapetní zídky, vymezující pietní prostor a na ně navazují nové betonové opěrné zídky, betonové stupně nízké tribuny, terénní schody, zpevněné plochy a páteř nových cest. V místě přechodu kamenné zídky do betonové je osazena drobná bronzová pamětní deska se jmény autorů památníku (K: Kalvoda, J. Hričák) a vročením 1949. Celkově bylo na pietním místě vysázeno 58 nových stromů. Mlatové cesty pro pěší jsou doplněné veřejným osvětlením a kamerovým systémem. Doplněn byl i vlajkový stožár. Ve směru k objektu Larischovy vily (tzv. Zámečku) bylo vybudováno alespoň symbolické propojení v podobě “mizející” pěšiny, která vede v místech, kudy přicházely oběti, a která se ztrácí v trávě směrem ke zdi průmyslového areálu. Na okolní terén navazuje zatravněná střecha objektu expozice.