tvrz

Bývalá tvrz, jednopatrová samostatně stojící mohutná budova, na širokém obdélném půdorysu, s podélnou osou orientovanou ve směru S-J, v popředí poměrně velkého původně uzavřeného dvora nalevo od brány. Střecha sedlová v rozsahu dvou pater, pokrytá plechem, se štítovou orientací do ulice. Štítové průčelí do ulice o čtyřech osách, s nárožním kvádrováním. Okna obdélná, v přízemí křížem členěná, v patře členěná do „T“, v hladkých šambránách s uchy a kapkami. Ve druhé ose od západního nároží v nadpraží okna datace do r. 1614 a ve štuku dva štítové erby. Průčelí ukončeno kordonovým pásem. Štít zděný patrový, v prvním patře tři a ve druhém jedno okno. Okna obdélná křížem členěná, v hladkých šambránách s uchy a kapkami. Štít s obloučkově nadezděnými křidélky, po obvodu hladce orámovaný. Podélné východní průčelí do dvora, s nárožním kvádrováním, o čtyřech osách k severnímu nároží. V přízemí tři vstupní osy. V první ose u severního nároží vstup s vpadlým ostěním ukončeným plným obloukem. V nábězích oblouku a ve vrcholu hladké klenáky. Dveře široké dřevěné jednokřídlé s diagonálně skládaným pokryvem. Vstup ve druhé ose od severního nároží s kamenným ostěním ukončeným obloukem, v nábězích a ve vrcholu oblouku s hladkými klenáky. Dveře obdélné dvoukřídlé dřevěné s diagonálně skládaným pokryvem a v oblouku s paprsky. Hlavní vstup ve třetí ose od severního nároží s kamenným ostěním ukončeným stlačeným obloukem, v nábězích a ve vrcholu s hladkými klenáky. Výplň otvoru dřevěná s vloženými dvoukřídlými dřevěnými dveřmi s diagonálně skládaným pokryvem. Nad obloukem vstupu osazena mohutná kartuš s oválným znakem, na stranách rohy hojnosti, vespod lidská maska a ve vrcholu s koruna. Okna v patře obdélná členěná do „T“, orámovaná hladkými šambránami s uchy a kapkami. Patro ukončeno nízkou korunní římsou. Severní štítové průčelí o čtyřech osách v patře. Okna obdélná ve dvou východních osách členěna do „T“ a ve dvou západních osách dvoukřídlá nečleněná do tabulek v líci zdiva. Okna původně zřejmě v hladkých šambránách. Průčelí ukončeno nízkou korunní římsou. Štít zděný patrový, v prvním patře k východu zazděný úzký otvor a k západu obdélný okenní otvor, v patře jeden obdélný okenní otvor. Okna zřejmě původně orámována šambránami. Štít s obloučkově nadezděnými křidélky, po obvodu hladce orámovaný. Západní podélné průčelí ve střední ose s patrovou přístavbou na obdélném půdorysu, ukončenou pultovou stříškou pokrytou vlnitým eternitem. Přístavba s nárožním bosováním. V přízemí obdélný otvor s luxfery, v patře obdélné okno křížem členěné, orámované hladkou šambránou s uchy a kapkami. Na stranách okna po jednom obdélném malém okénku orámovaném hladkou šambránou s uchy a kapkami. Bezprostředně u přístavby v patře a přízemí po jednom okenním otvoru. V přízemí s luxfery, v patře křížem členěná okna orámovaná hladkými šambránami s uchy a kapkami. K severnímu nároží vstup s vpadlým ostěním ukončeným obloukem, v nábězích a ve vrcholu s hladkými klenáky.