hájovna

Volně stojící přízemní stavba přibližně křížového půdorysu, zděná převážně z cihel (sokl, severní rizalit a nároží kamenná). Dispozice nepravidelná, jedno až dvoutraktová. E x t e r i é r : sokl z nepravidelných kamenů, spáry půlkruh. profilu barveny šedě, zbytek stavby napodobuje stejnou strukturu z hrubé malty. Okna dvojitá, šestitabulková, s okosenou špaletou a zalamovanou profilovanou psedogotickou nadokenní římsou. Západní průčelí : 3osé, 1. osu tvoří zaslepené okno, 2. zděná omítaná veranda s prosklenou příčkou se vstupními dveřmi se stlačeným hrotitým záklenkem a okosenou špaletou, 3. osu tvoří silně vystupující rizalit s oknem a dvoutabulkovým okénkem s okosenou špaletou ve štítě. Jižní průčelí : 4osé, v 1. dvířka a nad nimi okénko, ve 2. ose široký rizalit s oknem a sdruženým oknem ve štítě, jež možno krýt z boků vysouvatelnými želuziovými okenicemi, pod oknem dřevěná římsa na dřevěných konzolách, ve 3. ose okénko, ve 4. ose dřevěná veranda se stlačeným hrotitým záklenkem. Východní průčelí : 3osé, 1. ose okno dřevěné verandy se stl. hrotitým záklenkem, ve 2. silně vystoup. rizalit se sdruženým oknem, při rizalitu vpravo přístavek bez otvorů, 3. osa zaslepené okno. Severní průčelí : 2osé, v tom 1osé štítové průčelí, v přízemí s rizalitem se širokým oknem svisle 2x děleným, vrchní tabulky s tudorovskými oblouky, rizalit nahoře stažen ocelovou kleštinou, na koncích kovová písmena F a K (Fred. Kinský), ve štítě obdél. Vpadlina, v ní korunovaná kartuše se znakem Kinských. S t ř e c h a : sedlová, krytá dožívajícími bobrovkami, na vých. a záp. po ozdobném vikýřku s dvoutabulkovým okénkem s tudorovským obloukem a se sedlovou stříškou. Přesahy střechy nad štíty neseny vyřezávanými dřevěnými vzpěrami a zdobeny vyřezávanými prkny.