měšťanský dům

Měšťanský dům čp. 11 se nachází v zástavbě domů jihovýchodně od kostela sv. Mikuláše. Jedná se o přízemní dům zakončený sedlovou taškovou střechou, jejíž jihozápadní štít je doplněn polovalbou. Na severozápadní straně jsou osazeny dva nestejně velké cihlové komíny. Uliční štítové průčelí je tříosé, přičemž levou osu představují vstupní dveře osazené v původním kamenném ostění. Dveře jsou dřevěné, obdélné, dvojkřídlé, se třemi kazetami v každém křídle, a ukončené podélným proskleným nadsvětlíkem členěným na čtyři tabulky. Dveře jsou zastřešeny malou pultovou střechou, krytou pálenými taškami, kladenými ve třech řadách. Další dvě osy vyplňují špaletová okna, která jsou dvojkřídlá a členěná šestitabulkovým rastrem. Mezi oběma osami se v úrovni soklu nachází malé sklepní okénko, které je lemováno kamenným ostěním. Plocha podkrovní štítové zdi je také prolomena dvěma okny, jejichž osy ovšem nekorespondují s okenními osami v přízemí. Tato dvě okna jsou osazena v líci fasády, vnější křídla jsou ven otvíravá a jsou opatřena dřevěnými žaluziemi. Plocha štítové uliční fasády je hladce štukově omítnutá bez jakéhokoli ozdobného prvku, pouze má zdůrazněný barevně odlišný a hrubě omítnutý sokl. Naopak dvorní průčelí je hrubě omítnuto, přičemž horní část štítu je pobita dřevěnými latěmi. K domu těsně přiléhá pultovou střechou zakončený přístavek, který zakrývá vstupní prostor. Dvorní fasáda je tříosá, v přízemí se nacházejí dřevěné vstupní dveře a dvě okna opatřena okenicemi. V patře jsou prolomeny tři okenní otvory, z nichž dva představují v líci fasády osazená špaletová okna, která mají dvě křídla a ven otvíravou horní ventilaci. Třetí okno úplně vpravo je rozměrově menší, jednoduché a také obdélného tvaru, dovnitř otvíravé. Severozápadní fasáda domu ústí do dvora sousedního objektu čp. 9 a je prolomena dvěma nepravidelně rozmístěnými okenními otvory, které jsou vyplněny nestylovými okny.