kostel Povýšení sv. Kříže

Jednolodní, neorientovaný prostor typu Il Gesú s nesymetricky umístěnou věží, která se nachází při severním průčelí, a obdélným, ploše uzavřeným chórem. Kostel je kryt valbovou taškovou střechou. Průčelí kostela i chóru jsou hladká, opatřená jen profilovanou hlavní římsou a symetricky rozmístěnými okny se stlačenými záklenky. Vstupní průčelí se skoseným nárožím členěným dvěmi nikami a geometrickými výplněmi je rovněž hladké a má nesymetricky umístěná okna a hlavní portál opatřený stlačeným záklenkem a uzavřenými s akantovými rozvilinami. Hladké tělo věže člení horizontální římsy a ukončuje ji hlavní římsa na zděných krakorcích, která nese nízkou stanovou střechu. Přízemí věže osvětluje střílnové okno, v posledním patře jsou okna lomená se zbytky kamenných kružeb.