veranda

Zastřešená veranda se rozkládá v prostoru vymezeném na západě hlavní budovou železniční stanice, ze strany nástupiště zdí se zazděným bočním vstupem a na východní straně v celé šíři služební budovou. Průčelí na jižní přístupové straně tvoří zděná omítaná stěna se štukově pojednanou fasádou prolomenou trojicí širokých tříčtvrtěkruhových oken dělených dvojicí zděných pilířků, ve střední části se zakomponovaným pravoúhlým vstupem. Fasádu tvoří hladký sokl, na který dosedají pásové šambrány ve vrcholu s podloženými klenáky mezi mírně konickými pilíři, které vynášejí profilovanou průběžnou římsu. Prostor verandy je kryt litinovou konstrukcí z profilovaných sloupků s oktogonální hladkou patkou, kanelovaným dříkem a hlavicí, které vynášejí železné profilované nosníky, dřevěnou roštovou konstrukci s bedněním a plechovou krytinou. Na straně ke kolejišti je prostor verandy a nástupiště oddělen sloupkovým kovovým zábradlím z litiny kruhového profilu formy sloupků a příčlí, přerušených místy dvoukřídlými brankami. Na jižní straně je prostor uzavřen omítanou zdí s plasticky pojednanou fasádou, prolomenou trojicí segmentových dělených oken. Ve středním okně jsou zakomponovány dvoukřídlé prosklené dveře.