vodárna

Samostatně stojící objekt bývalé vodárny, je přízemní částečně podsklepená stavba, tvořena ve střední části vodárenskou věží mírně obdélného půdorysu o dvou nadzemních podlažích. K věži se na západní straně připojuje dvoukřídlá přízemní obytná část a na východní straně přízemní objekt kůlny, dříve skladu uhlí a dřeva. Věž je v přízemí zděná omítaná stavba s dřevěným deštěným patrem, na severní a jižní straně osvětleným sdruženými okny. Je ukončena sedlovou střechou krytou plechovou krytinou s vysokým komínem z režného zdiva. Výrazně přesahující konce krokví ve štítech jsou zdobeny řezbou. Západní přízemní částečně podsklepenou obytnou část tvoří dvě kolmo spojená a dispozičně propojená křídla, z nichž jedno je orientováno podélně s kolejemi a krajní je štítově orientováno kolmo k trati. Fasády jsou dvouosé s pravoúhlými obdélnými okny v hladkých šambránách, z nichž dvě na straně ke kolejišti jsou zazděna. Směrem ke komunikaci je jižní štítová fasáda trojosá, ve středu se vstupem a postranními úzkými okny, severní fasáda ke kolejišti je dvouosá. Západní fasáda je jednoosá s dvojitým trojkřídlým oknem. Ve štítech jsou prolomena malá termová okna ve štukové šambráně. Hladká fasáda je výškově členěna nízkým soklem s pásovou soklovou římsou, doplněna plochými šambránami kolem oken a ukončena úseky korunních říms ve štítech segmentově vypnutých. Objekt kůlny obdélného půdorysu je na východní a jižní straně zděný omítaný, na straně ke kolejišti uzavřen dřevěnou svisle deštěnou stěnou ve spodní části s dvoukřídlými vraty a dvěma jednokřídlými svlakovými dveřmi. Kůlna je kryta podélně orientovanou sedlovou střechou s plechovou krytinou.