měšťanský dům

Řadový, zděný, omítaný, jednopatrový dům s atikovým patrem a předstupujícím rizalitem na východní straně. Západní strana fasády má dvě okenní osy. Přízemí bylo dříve bosováno, okna přízemí i 1.patra mají štukové profilované rámy s ušima a rovné parapetní římsy, nad okny 1.patra přímá na konsolách nadokenní římsa, okna atikového patra mají pouze štukové rámy s ušima, patra oddělují profilované kordonové římsy, korunní římsa konzolová . Rizalit o dvou okenních osách je v přízemí na třech stranách prolomen obloukem, patro člení nárožní pilastrový řád a kladí, v jehož vlysu je vegetabilní rozvilina. Okna 1.patra mají štukové páskové rámy s ušima a v parape¬tu stylizovanou kartuš s motivem vinných hroznů. Přízemí rizalitu zaklenuto hvězdicovou klenbou s hřebínky. Při levé patce klenby: WIT WONDRAVSS, při pravé letopočet 1581. Na ose vstup do domu s por¬tálem, který má kamenné okosené ostění půlkruhem uzavřené. Nad ním kamenná profilovaná římsa s letopočtem 1574 a znak. Vlevo obdélné okénko s kamenným profilovaným ostěním a profilovanou římsou. Vstupní mázhaus je zaklenut třemi poli hvězdicové klenby štukovými žebry na hranách, vrcholným žebrem a ozdobnými svorníky. Před nástupem na nové schodiště do patra klenební obraz složitější. Místnost vlevo má rovný strop s fabionovou římsou, rozdělený křížově štukovým pásem na čtyři pole se štukovými zrcadly. Za ní místnost valeně klenutá a místnost do dvora s hvězdicovou klenbou s lištou na hranách. Horní síň kolmo k síni v příze¬mí klenuta valenou klenbou se čtyřmi páry styčných lunet s hřebínky. Ostatní stropy rovné. Střecha v levé části sedlová, v pravé mansardová, krytá břidlicí.