kostel sv. Martina

Jednolodní kostel s věží a přístavbami dvou bočních kaplí s oratořemi na půdorysu kříže na sever­ní i jižní straně, před presbytářem. U jižní kaple je déle přistavěna sakristie. Střecha lodi je sedlová s valbou nad presbytářem, střecha věže je stanová, upravená novorenesančně. Kostel v obvodovém zdivu a klenbách pochází ze dvou dobře zjistitelných etap - gotická východní část s presbytářem a západní část s věží z období baroka. Boční stěny lodi jsou na každé straně opatřeny třemi okny. V interiéru je mírně stlačené valené klenba s nadokenními lunetami. V západní části lodi je umístěn novorenesanční kůr s varhanní skříní z téhož období. Pětiboký presbytář je zčásti zvnějšku obestavěný. V gotické části lodi byl zjištěn gotický portálek z konce 14. století.