Trojiční sloup

Jedná se o lidově provedený sloup Nejsvětější Trojice. Objekt je zhotoven v kamenném materiálu. Sokl a sloup jsou žulové, podstavec sousoší a vlastní sousoší je zhotoveno z pískovce. Z formálního hlediska se celé dílo skládá ze základu, soklu, sloupu a sousoší osazeného na podstavci. Základ je jednostupňový a má půdorysné rozměry 0,73 x 0,71 m. Jeho výše je 0,24 m. Sokl je prostého krychlového tvaru. Jeho rozměry jsou 0,47 x 0,47 x 0,52 m. Na jeho severní straně je datace 1844. Sloup se skládá pouze ze dříku a hlavice. Dřík sloupu je kruhového průřezu a směrem vzhůru se lehce zužuje. Ve spodní části má průměr 0,38 m a u hlavice je jeho průměr 0,33 m. Hlavice je kruhová, jednoduše řešená, šestkrát odstupňovaná. Hlavici sloupu ukončuje abakus o půdorysných rozměrech 0,63 x 0,63 m. Celková výše hlavice je 0,35 m. Konkávně tvarovaný podstavec sochy je vysoký 0,25 m. Vlastní socha dosahuje výše 1,11 m a je široká cca 0,7 m. Její tloušťka je 0,29 m. Po pravé ruce Boha Otce sedí Ježíš Kristus. Ten je zobrazen jako muž s plnovousem a delšími kadeřavými vlasy. Kristus pravou rukou přidržuje kolmo stojící kříž. Levou ruku má výrazně ohnutou v lokti a jejím ukazovákem ukazuje ke kříži a k Bohu Otci. Kristus má horní polovinu těla zobrazenu jako svlečenou. Bedra a nohy mu kryje plášť. Zpod něho vystupují pouze špičky bosých nohou. Bůh Otec je zobrazen taktéž jako sedící. Je zobrazen jako vládce držící v levé ruce královské jablko a žehnající zdviženou pravou rukou. Bůh Otec je zobrazen jako starší prostovlasý vousatý muž oděný v dlouhé tunice sahající až k zemi. Symbol Ducha Svatého je tradičně proveden pomocí symbolu holubice. Ta je znázorněna přibližně v oblasti křížení břeven kříže.