měšťanský dům - tzv. Katovna

Volně stojící přízemní obytný dům téměř čtvercového půdorysu vystavěný ze smíšeného zdiva, s výraznou, značně převýšenou valbovou střechou. Fasády jsou členěny bohatou štukovou výzdobou v podobě rokokových rámů z lípaného štuku. Ve štukových zrcadlech okna se záklenkem tvaru stlačeného oblouku s odsazením v líci průčelí. Jsou pravidelně uspořádána do 4 x 3 okenních os a rámována štukovými šambránami. V jižním průčelí hlavní vstup s půlkruhovým portálem, rámovaným pilastry, na něž dosedá profilovaná zvlněná nadpražní římsa. Nad dvoukřídlými dveřmi půlkruhově tvarovaný nadsvětlík. Centrální chodba v přízemí zaklenuta valeně s výsečemi, prochází celou hloubkou budovy. Valbová střecha členěna drobnými vikýři, na jižní a severní straně v počtu pěti, z východní a západní strany po dvou vikýřích. Nad vstupem prolomeným v severním průčelí objektu zachován letopočet 1782, soustředěný ve štukové kartuši.