kaple sv. Floriána

Volně stojící k jihu orientovaná stavba obdélníkového půdorysu se čtyřbokou věží v průčelí. Boční fasáda hladká, prolomená dvěmi okenními osami se segmentově zaklenutými okny v částečně okosených špaletách. Závěr kaple trojboký, prolomen ze zadní strany kruhovým oknem v částečně okosené špaletě. Věž v průčelí má na středovou osu prolomený segmentově zaklenutý vstup s pravoúhlými dvoukřídlými dřevěnými dveřmi s nadsvětlíkem. Nad vstupem plechová oblouková stříška. Nad stříškou segmentově zaklenutá nika s výraznou šambránou. Zvonicové patro je pouze v průčelí prolomeno okenní osou, okno je segmentově zaklenuté a kryté dřevěnou okenicí. Po stranách věže úseky trojúhelného štítu. Podstřešní jednoduchá římsa nese polygonální jehlan s otevřenou lucernou, na ní cibule, makovice a jednoramenný kříž. Loď zastřešena střechou sedlovou, nad závěrem valbovou. Kaple zaklenuta valenou klenbou se dvěma páry lunet. Stěny členěny 3 + 3 pilastry s římsovými hlavicemi, dva stejné pilastry v kněžišti. Podvěží zaklenuto valeně. Kruchta s plnou dřevěnou poprsní a výklenkem pro harmonium. Podlaha prkenná. Materiál: smíšené zdivo (kámen, cihla), hladká vápenná omítka; střešní krytina – eternit (loď), plech (věž).