kaple Panny Marie

Volně stojící kaplička orientovaná na SZ, obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem a čtyřbokou věží v průčelí. Zadní nároží zaoblena. Boční fasády hladké, prolomené po 1 okenní ose, okna segmentově zaklenuta. Čtyřboká věž má konkávně tvarovanou spodní část, která je prolomena po 1 slepé okenní ose. Průčelí prolomeno na vertikální osu pravoúhlým vstupem s dřevěnými dveřmi s prosklenou horní částí. V nadpraží trojúhelníkový štítový fronton. Nad frontonem nika s plastikou Panny Marie Lurdské. Zvonicové patro prolomeno po 1 okenní ose, okna půlkruhově zaklenutá a krytá dřevěnými žaluziemi. Podstřešní římsa nese stanovou střechu vrcholící makovicí a křížem. Střecha lodi sedlová, nad závěrem valbová. Vnitřní prostor zaklenut českou plackou do svazkových pilastrů s římsovými hlavicemi, kněžiště konchou, podvěží plochostropé, vlevo i vpravo prolomené segmentově zaklenutou nikou. Dlažba cihelná. Materiál: smíšené zdivo (cihla, kámen), hladká vápenná omítka; střešní krytina – břidlice.