kaple sv. Floriána

Volně stojící kaple obdélného půdorysu se segmentovým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží v průčelí. Kněžiště je orientováno na sever. Fasáda se soklem je prolomena třemi okenními osami, okna půlkruhově zaklenutá. Kolem oken šambrána s lištou a parapetní římsa. Boční křídla v průčelí prolomena vždy jednou okenní osou. Průčelí je členěno soklem a lesénami, na osu prolomen ořímsovaný pravoúhlý vchod, nad ním jedna okenní osa, okno půlkruhově zaklenuté se šambránou v oblouku a parapetní římsou. Zvonicové patro prolomeno po jedné okenní ose, vysoká sdružená okna jsou půlkruhově zaklenuta a lemována šambránou a parapetní římsou. Korunní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, nad závěrem valba. Věž je zastřešena čtyřbokým jehlanem, který vrcholí makovicí s křížem. Zvonicové patro plochostropé. Po stranách hlavního vstupu osazeny mramorové desky se jmény obětí 1. a 2. sv. války. Interiér zaklenut třemi poli pruské klenby do pasů, nad kněžištěm koncha. Novodobá, jednoduchá dřevěná oltářní menza, dlažba novodobá (teracco 25 x 25 cm). Krov klasický, dřevěný. Ležatá stolice, vaznice vyztužena sloupky se vzpěrami. Materiál: cihla, kámen, hladká vápenná omítka, střešní krytina živičná, věž plech – hnědý nátěr.