kostel sv. Markéty

Jednolodní obdélná stavba orientovaná na západ se čtyřbokou věží v průčelí a polygonálním závěrem. Fasáda je členěna soklem a lesénovými rámy. Na severní fasádě prolomena 1 okenní osa, okno segmentově zaklenuto s profilovanou šambránou a parapetní římsou; v přední části prolomeno ještě jedno malé obdélné okno. Na jižní fasádě 3 okenní osy, okna segmentově zaklenuta s profilovanými šambránami a parapetními římsami; v přední části rovněž jedno malé obdélné okno. Kněžiště prolomeno 1 kruhovým oknem na středovou osu a dvěma okny po stranách, která jsou segmentově zaklenuta s profilovanými šambránami a parapetními římsami. K severní straně přistavěna polygonální sakristie, která je prolomena 2 okenními osami s půlkruhovými záklenky a pravoúhlým vstupem. Průčelí s risalitem na středovou osu je členěno lesénami a prolomeno pravoúhlým vstupem s profilovaným ostěním. Nad vstupem segmentově zaklenuté okno s profilovanou šambránou. Věž s bočními úseky štítových křídel je členěna lesinami, prolomena po 1 okenní ose, okna segmentově zaklenuta, bez šambrán. V průčelí pod segmentovým oknem prolomen navíc kruhový okenní otvor. Profilovaná korunní římsa nese sedlovou, nad závěrem valbovou střechu. Sakristie zastřešena valbově. Věž tvořena polygonálním zalomeným jehlanem, který vrcholí makovicí a dvouramenným křížem. Krov: vaznicový s dvojitou stojatou stolicí. Materiál: cihla, železobeton, hladká vápenná omítka, fasádní nátěr; krytina – pálená taška bobrovka, plech (věž).