kříž

Litinový kříž je upevněn na kamenném podstavci, složeném ze soklu půdorysu tvaru T, ukončeného profilovaným ústupkem, střední části s postranními volutami a nápisovou deskou na přední i zadní straně a horní segmentově vzepjaté římsy. Na přední straně soklu je nápis: „IESV RE / DEMTORIS / PROVERA / NOSTRIAE / VITERNA / SALVTECRV / CIFIXI ROPITI / VSN6 SESTO“ (větší písmena jsou podtržena). Na zadní straně podstavce je nápis: „ZA WELEBNIHO PANA FA / RARZE JAKUBA / STOLCE GEST / TENTO / KRZIZ WISTA / WEN / LP 1798“. Litinový kříž s tělem Krista má ramena ukončena zdobným rozšířením s reliéfem trojlistu obráceným dovnitř, destičkou s nápisem INRI nad hlavou Krista a svatozáří tvaru kříže uprostřed křížení břeven. Tělo ukřižovaného Krista má hlavu skloněnu k pravému rameni, roušku kolem beder uvázánu na pravém boku, pravou nohu přeloženu přes levou. U paty kříže je postava Panny Marie v dlouhých šatech s rouškou na hlavě. Celý kříž i podstavec jsou opatřeny barevným nátěrem v barvě bílé a modré, pouze svatozář je sytě žluté barvy a vlasy a vousy Krista a sokl podstavce jsou hnědé. Nápis je obtažen černou barvou. Celková výška kříže cca 3,75 m.