brána slepá - levá s 3 bustami imeprátorů

Romantická zahradní architektura umístěná jako jedna z dvojice shodných staveb v zahradě bohaté předměstské vily. Architektura průčelí má podobu edikuly, prostorově zvýrazněné půdorysným natočením obou boků k divákovi. Po bocích ji vymezují svazkové pilastry vyrůstající z kamenného odstupněného soklu, opatřené stylizovanými antikizujícími hlavicemi. Pilastry nesou nad úseky hladkého vlysu bohatě profilovanou barokní římsu, konvexkonkávně vzedmutou a nad výrazným klenákem stočenou do podoby dvou vstřícných volut. Stavba využívá prostředků barokní iluze, na poměrně plochém průčelí zobrazuje iluzívní průhled do nitra sloupového pavilonu. Průhled rámuje portál se stlačenou archivoltou, napodobující hrubý kámen, vytvořený z hrubého štěrku a valounů vsazovaných hustě do malty.Plochu pod římsou a po bocích portálu zdobí girlandy štukových květů. Mohutnou římsu stavby shora kryje prejzová krytina. Na římse jsou po bocích a uprostřed umístěny na stylobatech tři barokní poprsí imperátorů.