sousoší Kalvárie

Na obdélné třístupňové základně čtyřboký sokl s volutovými křídly. Na přední straně spodního stupně soklu motiv věnce s letopočtem 1823. Nad ním reliéf Nejsvětější Trojice, nápis „IHS“ a mušle. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou, na přední straně vypjatou a stočenou do volut. Nad římsou kovaná, bohatě tvarovaná konzola pro umístění lucerny. Ze soklu vyrůstá pylon s volutami a palmetou ve spodní části a s reliéfem mučednických nástrojů, květinového závěsu a mušle. Na bocích pylonu ryté rámce. Po stranách pylonu kamenné konzoly se sochami Bolestné Panny Marie (vlevo) a sv. Jana Evangelisty (vpravo) v podživotní velikosti. Pylon vrcholí vyloženou římsou. Na pylonu kříž s patkou s reliéfy okřídlených andílčích hlaviček. Ramena ukončena ve tvaru trojlistu, korpus mírně prověšen do „Y“, hlava k pravému rameni, rouška svázána po obou bocích, nohy přibity jedním hřebem. Nad hlavou nápisová blána „INRI“. Rozměry: spodní stupeň základny – 260 x 225 cm, výška – sokl 200 cm, pylon 150 cm, kříž s patkou cca 150 cm, sochy 115 cm.