kostel sv. Urbana

Volně stojící jednolodní obdélná stavba orientovaná na severovýchod s půlkruhovým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží v průčelí. Na evangelijní straně přístavek sakristie. Boční fasády hladké, na každé straně prolomeny 2 okenní osy, okna půlkruhově zaklenuta. Ustupující kněžiště prolomeno rovněž 2 okenními osami s půlkruhovými záklenky. Sakristie obdélného půdorysu prolomena 1 okenní osou na severovýchod, okno obdélné. Profilovaná římsa sakristie nese svažitou pultovou střechu. Korunní profilovaná římsa nese střechu sedlovou, nad závěrem valbovou. Vstupní průčelí s mělkým rizalitem flankovaný dvojicí pilastrů je konvexně tvarováno, pilastry nesou úsek profilované římsy. Na středovou osu prolomen pravoúhlý vstup s pískovcovým portálem s ušima a kapkami a dvojitým klenákem s perlovým motivem ve vrcholu. Železná kovaná vrata. Nad vstupem 1 slepé okno zaklenuté obloukově. Věž členěna lesénami a prolomena 4 x 1 okenní osou, okna půlkruhově zaklenuta a kryta dřevěnými žaluziemi. Podstřešní římsa nese čtyřboký odstupňovaný stan, ve vrcholu makovice s křížem. Kříž rovněž na konci hřebene střechy. Střecha sedlová, nad závěrem valbová. Interiér: kněžiště zaklenuto konchou a jedním polem pruské klenby, sakristie plochostropá (vstup na kazatelnu). Loď zaklenuta stlačenou valenou klenbou, tři pole mezi dvojitými pasy do zdvojených přízedních pilířů s římsovými hlavicemi. Kruchta s plnou dřevěnou poprsní členěnou do kazet je podklenuta valenou klenbou s jedním párem lunet nesenou dvěma dřevěnými sloupy. Z podkruchtí vpravo vřetenové schodiště na kůr. Krov je hambalkový s dvojitou ležatou stolicí a středním sloupkem. Materiál: kámen, cihla, hladká vápenná omítka, fasádní nátěr; krytina – dvoudrážková pálená taška, plech (věž).