kříž

V železné ohrádce čtyřboká základna, na ní čtyřboký, nahoře římsovaný sokl. Stěny soklu členěny rytými rámy s vybranými rohy. Na přední straně reliéf Immaculaty, dole v obdélném rámci s vybranými rohy letopočet „1807“. Ze soklu vyrůstá čtyřboký pylon s reliéfy mučednických nástrojů a květinovým závěsem na přední straně. Na reliéfu jsou patrny zbytky polychromie. Na pylonu kříž s patkou, ramena ukončena ve tvaru trojlistu. Tělo Krista prověšeno do „Y“, hlava skloněna k pravému rameni, rozevlátá bederní rouška, nohy přibity jedním hřebem. Nad hlavou nápisová rouška „INRI“. Rozměry: sokl – základna – 135 x 140 cm, výška: základna 15 cm, sokl 160 cm, pylon 118 cm, kříž s patkou cca 150 cm, ohrádka 105 cm.