kostel Navštívení P. Marie

Kostel Navštívení P. Marie stojí severně od Vojnic na úbočí hory Klokotín. Jednolodní kostel s trojbokým presbytářem a s kolmo připojenou rodinnou hrobkou (kaplí) sv. Martina na severní straně. Na jihu předsíň, na východní straně, v prodloužení presbytáře, sakristie. Loď kostela, předséň a kaple sv. Marka jsou zastřešeny sedlovou střechou, presbytář valbovou střechou. Všechny střechy jsou kryty bobrovkovou krytinou. Nad presbytářem dřevěný sanktusník. Fasády kostela hladké, bez výraznějších profilací. Fasády jsou ukončeny profilovanou korunní římsou. Fasády člení okenní a dveřní otvory. Kaple sv. Martina, presbytář a jižní stranu lodě člení polokruhová okna ve špaletě, s kovovou mříží v exteriéru. Dveře jsou polokruhově ukončeny.