hlavní budova pivovaru

Zděná patrová hospodářská budova pivovaru je postavená na severní straně dvora, proti sladovně, na samé hraně hradního příkopu, na zděném tarasu. Omítaná budova širokého obdélného půdorysu má sedlovou střechu mezi zděnými štíty, z níž uprostřed vystupuje bedněná větrací nástavba v podobě čtyřboké věže se sedlovým zastřešením. Krytina eternitová. Dvorní podélné průčelí má pravidelné šestiosé uspořádání, původní členění fasády je však zachované jen ve fragmentech. Menší okna v přízemí i vstup jsou zřejmě druhotně upravené ve 20. století. Okna mají litinovou konstrukci s vyklápěcím horním dílem a členění na 3x3 tabule zasklení. V 1. patře se víceméně zachovaly obdélné lištové šambrány obou krajních oken, která mají ploché segmentové záklenky. Okenní křídla mají opět litinovou konstrukci a vyklápěcí horní polovinu. Objekt postrádá další členění včetně římsy. Štítová fasáda je bez oken, na protější štít navazuje vysokou střechou přízemní budova s ležáckými sklepy. Zadní strana pivovaru je pohledově obtížně přístupná, členěná to tří podlaží s osově uspořádanými okny. Spodní část je kamenná, s nárožím armovaným pískovcovými kvádry, od 1. patra je zdivo cihelné. Na zdivu ulpěly sporé zbytky jádrových omítek. Okna jsou vyzděna, resp. obezděna cihlami, překlady jsou rovné, ve spodní úrovni betonové, vložené pod segmentové záklenky. Část oken v pravé polovině je zaslepená, ve 3. ose zprava je proraženo jediné vysoké okno přes obě vyšší podlaží.