dům

Jedná se o nárožní jednopatrový dům v pohledově exponované poloze v sevření dvou ulic - Pražské a Střelnické. Hlavní severozápadní průčelí je orientované do Žižkova náměstí. Severní fasáda je orientovaná do ulice Střelnická, jihozápadní fasáda do ulice Pražská. Dům se nachází na území městské památkové rezervace. V polovině 19. stol. měly být domy čp. 12 a 220 zbourány, aby se uvolnil reprezentativní vjezd na náměstí. Nárožní jednopatrový dům krytý sedlovou střechou, s hlavním hřebenem kolmým na hlavní průčelí orientované do náměstí. Dvoubarevné hlavní severozápadní průčelí je dvouosé s vysokým trojúhelným štítem (s jedním středovým oknem) složité siluety datované letopočtem na štítu (1803). Tmavší barevný odstín je řešen v hrubé omítce. V hlavním průčelí v přízemí dvojice kamenných portálů. V jednom z portálů je umístěn hlavní vstup do cukrárny. Průčelí je složitě dekorováno (páskové a rostlinné ornamenty) v mělkém reliéfu, obě boční fasády mají dekor jednodušší. Pod mělkou patrovou římsou jsou tři pruhy pásové bosáže, které pokračují i na obě boční fasády. Štít nad mělkou hlavní římsou s drobnými volutovými křídly; střed zvýrazňují dvě profilované římsy na horním konci zatočené do voluty. Štít ukončuje segmentová římsa s vodorovnými úseky se subtilním plechovým znakem “zlatého slunce” na tenkém sloupku. Ve střešní rovině orientované do Pražské ulice je umístěna dvojice vikýřů se sedlovou střechou. Boční (vedlejší) vstup do domu je orientován do Střelnické ulice.